میگو

مواد لازم برای 4 نفر:

  • میگوی پوست كنده 500 گرم
  • زردچوبه 1 قاشق چایخوری
  • پیاز خلال شده 2 عدد
  • سیر رنده شده 3 حبه
  • گشنیز خرد شده نصف پیمانه
  • فلفل دلمه‌ای خلال شده 1 عدد
  • گرد لیموعمانی 1 قاشق چایخوری
  • آب‌لیمو 1 قاشق غذاخوری
  • نمك 1 قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه یا قرمز 1 قاشق چایخوری
  • روغن به میزان لازم
  • برنج 3 پیمانه

طرز تهیه:
میگو را به مدت 30 دقیقه با 3 پیمانه آب و نصف قاشق چایخوری زردچوبه با حرارت ملایم آب‌پز كنید. پیاز و سیر را با روغن تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود. میگوها را پس از صاف كردن به همراه سبزی به پیاز داغ اضافه كنید و 10 دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید. فلفل دلمه‌ای، زردچوبه، گرد لیموعمانی، آب‌لیمو، فلفل و مقداری نمك به میگو اضافه كنید و مرتب هم بزنید. وقتی آب میگو كشیده شد، حرارت را خاموش كنید. بعد از آبكش كردن برنج، در قابلمه‌ای مناسب (ترجیحاً از جنس تفلون) مقداری روغن بریزید و پس از داغ شدن روغن، یك سوم برنج آبكش شده را در قابلمه بریزید.مایه میگو را روی برنج بریزید و سپس باقی برنج را روی میگو ریخته و یك ساعت روی حرارت ملایم قرار دهید. بعد از پختن و آماده شدن، ته‌چین را مانند كیك در ظرف برگردانید.

نكته:
1ـ در صورتی كه ظرف تفلون در دسترس نباشد، می‌توانید مخلوط برنج و میگو را در دیس یا ظرف كم‌عمقی بكشید.
2ـ این غذا بیشتر در كشورهای عربی و حوزه خلیج‌فارس طبخ می‌شود.